​Kinder Tuina

Deze behandelingen zijn speciaal gefocust op voorkomende ongemakken bij kinderen.

In mijn praktijk in Zoetermeer kun je terecht ook terecht voor Kinder Tuina. Deze behandelingen zijn speciaal gefocust op voorkomende ongemakken bij kinderen. Maar wat is Kinder Tuina nu precies?

Kinder Tuina

Het menselijk lichaam werkt doormiddel van energie(Qi). Qi beweegt constant en circuleert non-stop door het lichaam. De kwaliteit van onze Qi verandert gedurende de loop van ons leven. Als we geboren worden zijn we zeer kwetsbaar. De Qi is dan pas net ontwaakt en is nog niet gestabiliseerd. Daarom zijn jonge kinderen zo delicaat.

Bij kinderen zijn verschillende functies nog niet volledig ontwikkelt en de organen moeten zich nog stabiliseren. Het meridiaan systeem is nog in ontwikkeling en de circulatie van de Qi is nog niet gestabiliseerd. Daarom wordt er bij kinderen gezegd dat de Qi makkelijk de weg kwijt raakt.

Dit is zeker het geval tot een leeftijd van 3 á 4 jaar. Vanaf het zesde levensjaar begint het systeem de overgang naar het volwassenen systeem, wat zorgt voor stabiliteit van de Qi circulatie.

In de eerste fase van het leven vindt er sterke groei plaats wat veel Qi vereist. De Qi van kinderen is erg impulsief, snel en onverwacht. Hierdoor kunnen kinderen snel ziek worden, snel herstellen en reageren snel op behandelingen.  Wanneer een kind ziek wordt kan je doormiddel van kleine veranderingen hun energie systeem herstellen.

Problemen behandelen met Kinder Tuina

Via Kinder Tuina kan je een heel groot scala aan problemen behandelen zoals:

Preventief behandelen is erg belangrijk. Een preventieve aanpak voorspelt de ziektebeelden waarnaar een kind neigt. Dit betekend dat ik veel spoediger kan ingrijpen.

Daarbuiten zijn gezondheidsproblemen vaak combinaties van verschillende factoren waar voeding en gezinsharmonie een belangrijke rol spelen.

Vaak helpt het ook om de ouder te verbinden met de behandeling. De Qi van een pasgeboren baby is sterk verbonden met de ouders en de Qi van de omgeving. Een baby wordt sterk beïnvloed door zijn omgeving, daarom is het zeer nuttig de Qi te ‘’her-programmeren’’ om beter met de invloeden om te gaan. Dit kan bijvoorbeeld gaan om ziektes van buitenaf, toxines van voedsel en de lucht of door zorgen van de ouders. Ook kan een goed circulerende Qi van de baby de gehele familie harmonie verbeteren.

Belangrijk is ook dat als we kinderen van kleins af aan op deze manier kunnen stimuleren, dat hun zelf genezende kracht veel sterker zal zijn.

Afhankelijk welke klachten er zijn, bestaat de behandeling uit strijk en masseerbewegingen op de onderarmen, rug, buik en/of hoofd. Het mooie is dat na de anamnese en de eerste behandeling, de ouders de behandeling dagelijks kunnen uitvoeren bij hun kind. Waardoor er een snel resultaat bereikt kan worden. Hiervoor krijgt u uitleg en een handleiding mee voor de behandeling thuis. Zodat u in korte tijd en relatief lage kosten resultaat zult bereiken!

Contact

Bel voor een afspraak tel. 06-1831 0908, mail naar info@francisvanwouw.nl of kom langs op de Timor 15 te Zoetermeer.

Boek online je behandeling of massage

Behandel je klachten door een therapeutische Tuina behandeling of verwen jezelf (of iemand anders) met een heerlijke massage. Boek je afspraak makkelijk online!

Boek hier!