​Tuina Therapie

Tuina Therapie (spreek uit als ‘Twiena’) is een zeer krachtige en effectieve lichaamsmassage en voelt bijzonder prettig aan.

Tuina Therapie (spreek uit als ‘Twiena’) is een zeer krachtige en effectieve lichaamsmassage en voelt bijzonder prettig aan. De therapie volgt eeuwenoude Chinese technieken volgens de oorspronkelijke Chinese filosofie en wijsheid. Het is dan ook niet voor niets dat Tuina al millennia onderdeel is van de Chinese geneeskunde en in bijna elk Chinees ziekenhuis te vinden is! Hier wordt Tuina als alternatief gezien, in China is Tuina een reguliere behandeling door de enorme resultaten die Tuina bereikt.

Een greep uit de verschillende tuina massages

Maar wat doet Tuina precies met uw lichaam?

Tuina Massages  stimuleren en reguleren het meridiaan systeem. Dit heft blokkades op, vermindert klachten en herstelt zo de balans in uw lichaam. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Evenwichtige meridianen zorgen voor lichamelijke en geestelijke rust en stabiliteit. Blokkades in het meridiaan systeem veroorzaakt, naar de Chinese Geneeskunde, ziektes en geestelijke instabiliteit.

Naast de massage technieken wordt er ook gebruik gemaakt van: Moxa, Cupping, Guasha, Kruidenkompressen en Chinese patent kruiden. Deze worden in China op effectieve wijze in combinatie met lichaamsmassages toegepast. De massages zijn zowel preventief als voor genezing.

Met Tuina therapie kunnen de meest uiteenlopende klachten worden behandeld. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan:

  • Pijnklachten zoals o.a. hoofdpijn en buikpijn
  • Stress gerelateerde klachten
  • Vermoeidheidsklachten
  • Blessures aan arm en been (tennisarm of carpaal tunnelsyndroom)
  • Spier- en gewricht gerelateerde klachten zoals stijve nek, spanning en/of pijn in rug/nek/schouders en (sport)blessures

Diagnose

De diagnose word gesteld op basis van een aantal vragen, het aanvoelen van de pols en het observeren van de tong. De pols- en tongdiagnose zijn methoden uit de Chinese Geneeskunde en worden gebruikt om de juiste Tuina behandeling voor u op te stellen. Bij het eerste consult wordt een uitgebreid intake gesprek gehouden en in latere consulten wordt devooruitgang besproken. Dit doe ik om zo effectief mogelijk te werk te gaan.

De diagnose staat niet gelijk aan een medische diagnose van een arts. In bepaalde gevallen kan daarom ook een bezoek aan je huisarts nodig zijn.

De Behandeling

Over het algemeen wordt er een maal per week een behandeling uitgevoerd, met voelbaar resultaat binnen 3 tot 5 behandelingen. Uiteraard kunnen afhankelijk van de aandoening en het herstel meer behandelingen nodig zijn. Na een behandeltraject kan er overgeschakeld worden op een onderhoudstraject. Dit om eventuele terugval of herhaling van ongemakken te voorkomen. Onderhoudsbehandelingen vinden minder vaak plaats, dit kan variëren tot een behandeling per maand tot eens per half jaar.

De gebruikte behandelmethoden hebben weinig of geen bijwerkingen en hebben een zeer laag risico op complicaties. Het kan daarom zonder problemen worden gecombineerd met een reguliere behandeling bij huisarts of specialist. Vaak is deze combinatie zelfs gunstig omdat dit het genezings- of herstelproces sterk kan bevorderen en bijwerkingen kan beperken. Ook een eventuele combinatie met andere natuurgeneeskundige behandelingen zijn geen probleem.

Het is altijd goed een behandelend arts of therapeut op de hoogte te brengen van het volgen van een Tuina behandeling. In een behandeltraject worden nooit beslissingen gemaakt over verandering van medicijngebruik. Mocht hier aanleiding toe zijn, dan vindt dit altijd plaats in overleg met je behandelend arts.

Contact

Bel voor een afspraak tel. 06-1831 0908, mail naar info@francisvanwouw.nl of kom langs op de Timor 15 te Zoetermeer.

Boek online je behandeling of massage

Behandel je klachten door een therapeutische Tuina behandeling of verwen jezelf (of iemand anders) met een heerlijke massage. Boek je afspraak makkelijk online!

Boek hier!