Welke etherische olie past het beste bij jou?

Etherische oliën, een prachtig en uniek geschenk van moeder natuur. De vloeistoffen worden gewonnen uit bloemen, bomen, wortels, struiken en zaden. De essentiële oliën zijn van vitaal belang voor de planten om te leven, groeien, ontwikkelen en aan te passen aan het milieu. Ze beschermen tegen ziektes en het afweren van insecten. Volgens aromalifestyle worden deze oliën daarom ook wel de “levensenergie van de natuur” genoemd.

Wat is een etherische olie precies?

​Een etherische olie is dus een olie die uit plantaardige materialen gewonnen worden. Ze worden ook wel een vluchtige olie genoemd, omdat de olie snel verdampt en daarbij er een sterke geur vrij komt. Elke soort olie heeft weer zijn eigen bijzondere eigenschappen, waar de olie precies vandaan komt, de kenmerkende teelt- en extractiewijze spelen allemaal een rol in welke eigen werking deze aromatische oliën hebben.

Wat is de werking van de etherische olie?

Etherische oliën hebben een heilzame en geneeskrachtige werking, ze helpen bij de kleinere ongemakken zoals een muggenbeet, maar ondersteunen ook bij de grote en complexere problemen, zoals depressie. Door de geschiedenis heen werden deze oliën al ingezet door verschillende culturen vanwege de medicinale en therapeutische werking hiervan.

Hoe kan ik een etherische olie gebruiken?

Afhankelijk van de aard van de olie en het gewenste effect, kan je de etherische oliën op verschillende manieren gebruiken:

  1. Diffuser: verdampt de olie d.m.v. een diffuser. Op deze manier komt er een zachte aroma vrij in de kamer. Dit zuivert de lucht, brengt een fijne sfeer en laat ongewenste luchtjes verdwijnen. 
  2. Branden: vul je aromabrander met een laagje water, voeg een paar druppels essentiële olie toe en plaats er een kaarsje onder. De kamer zal snel gevuld zijn met een heerlijke aroma. Let wel op dat het water snel verdampt, vul deze dus tijdig bij.
  3.  In bad: dit is het ultieme wellness momentje voor jezelf! Vermeng de essentiële olie met wat badzout of magnesium vlokken en voeg het toe in het badwater. Gun jezelf om te ontspannen en gebruik dit moment om ultiem te genieten!
  4.  Massage: meng een paar druppels essentiële olie met je massage olie voor een effectieve massage. Hieronder lees je meer over hoe essentiële oliën kunnen helpen in een massage.
  5.  Verzorging: gebruik je olie niet direct op je huid zonder deze eerst te verdunnen. De olie kan je mengen met je favoriete verzorgingsproducten! Bijvoorbeeld door een paar druppeltjes te mengen in je dagcrème.
  6.  Inademen d.v.m. stomen: de olie kan je druppelen in een kom met heet water, dit is vooral effectief bij verkoudheid, hang je hoofd boven de kom en ga stomen. Dit zal je helpen vrijer te ademen.
  7.  Inhaleren: de olie kan je ook direct vanuit het flesje inhaleren, dit doe je als je wat hulp kan gebruiken bij je gemoedstoestand. Op deze manier verbruik je de olie niet en kan je overal van de geur genieten.
  8.  ​Inname: hier is geadviseerd de olie verdunt in te nemen met bijv. wat honing of op een stukje brood. Raadpleeg een deskundige voor meer advies hierover.

Welke olie past het beste bij mij en mijn situatie?

Sta spontaan in het leven

​Wil je luchtiger door het leven gaan en je minder zorgen maken om de lasten van het leven? De essentiële olie “De Gele Draak” maakt contact met je innerlijke spontane kind, waardoor je lichtvoetige kant geopend zal worden.

De ingrediënten van deze olie zijn: Zilverspar, Tea Tree, Steranijs, Tuberoos, Parasol den, Wortelzaad, Kummel, Lavendel, Bloedsinaasappel, Kamfer, 10% Roos.

De Gele Draak geeft je het gevoel dat jij genoeg bent, dat je helemaal mag zijn wie je daadwerkelijk bent. Het bevorderd gemeenschappelijkheid, vrijmoedigheid en vrijgevigheid. De olie geeft je plezier en vreugde en je zult je sneller verlicht voelen van zware lasten en zorgen.   

Open je hart

​Kan je wel wat hulp gebruiken bij het openen van je hart en je meer verbonden te voelen met moeder aarde? De essentiële olie “De Groene Draak” geeft levenskracht en ondersteunt jou in je persoonlijke groei.

De ingrediënten van deze olie zijn: Spike Lavendel, Patchouli, Angelica, Kummel, Melisse, Wierook.

De Groene Draak helpt om je hart te openen en maakt daardoor verbinding mogelijk met moeder aarde. De vrede die je sluit met de aarde geeft je de levenskracht die persoonlijke groei mogelijk maakt. 

Verbind je met je eigen licht

Heb je innerlijke onvrede en moeite om je eigen licht te zien? De etherische olie “Indigo Draak” helpt eenheid en heelheid in jezelf te voelen, het laat je “helder zien” wat van jou is en wat je onder ogen dient te komen.

De ingrediënten van deze olie zijn: Palmarosa, Venkel, Wierook, Basilicum, Jasmijn.

De Indigo draak versterkt je innerlijke vrede en laat je weer helder zien. 

Laat gevoel van schuld los

Heb je last van schuldgevoelens en zelfvernietigende gedachtes? De etherische olie “De Paarse Draak” ondersteunt je in het loslaten van deze negatieven energieën en helpen liefdevol om te gaan met jezelf.

 “De paarse draak” heeft de volgende ingrediënten: Ylang Ylang, Sandelhout Oost, Petitgrain, Mandarijn, Ravensera, Citroen, Hysop.

Deze olie helpt je om jezelf te vergeven en van jezelf te houden. 

Leef vanuit je passie

Wil je meer vanuit passie leven en bewust worden van al je beperkende overtuigingen die je bij je passie vandaan halen? De essentiële olie “De Rode Draak” draagt de eigenschappen van vuur in zich, deze helpen jou je passie, creativiteit en je verbeeldingsvermogen te herstellen.

De ingrediënten zijn: Pepermunt, Koriander, Petitgrain, Tonkaboon, Bergamot Reggio, Tuberoos.

De Rode Draak maakt je ook bewust van je vrouwelijke sensualiteit, schoonheid en aantrekkingskracht die je helpen te genieten van het leven en daardoor gepassioneerd door het leven te gaan.

Sta in je eigen kracht

Wil je graag in je eigen kracht staan, geen bevestiging van andere nodig te hebben en jezelf goed te vinden zoals je bent? De etherische olie “De Turquoise Draak” helpt je om jezelf te zien en verminderd je behoefte aan erkenning van anderen.

Deze olie heeft de volgende ingrediënten: Wierook, Vetiver, Roos 10%, Niaouli, Litsea, Dragon, Bijvoet, Kamille, Ylang Ylang.

Door het gebruik van de olie zal je je minder snel aangevallen of afgewezen voelen. Jij bent alles wat je nodig hebt en je leven leven zoals je bent!

Verbind je met je eigen grootsheid

Wil je jezelf verbinden met je eigen grootsheid en je goddelijk essentie? De etherische olie “De Witte Draak” brengt je in contact met de eindeloosheid van het bestaan, je eigen grootsheid en om groot te denken.

De ingrediënten van deze olie zijn: Wierook, Sinaasappel, Tangarine, Wintergreen, Mimosa, Gemer, Koriander, Bay St Thomas.

De olie verbindt je met je eigen waarheid, laat de persoon zien die je werkelijk bent en helpt je vertrouwen te hebben in jezelf. 

Weet je al welke olie het beste bij jou past?

Weet je nog niet zeker welke etherische olie het beste bij jou past? Bij het boeken van een behandeling adviseer ik je gratis bij welke etherische olie het beste bij jou past.

​De etherische olie die ik aanbied van De Groene Linde zijn 100% natuurlijk en van hoge kwaliteit. De oliën zijn met zorg uitgekozen en veroorzaakt geen schade aan mens, dier en natuur. Etherische oliën hebben een ondersteunende werking voor verschillende lichamelijke klachten, daarbij hebben ze holistische werking op energetische aspecten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *